24 augusti 2007
19:00

FC Möllan

Referat: AIF Barrikaden - FC Möllan

Ok, dags för revansch för debaclet mot FC Möllan i våras i slaget om Hästhagen! Bra träningar den senaste tiden och mycket bra inställning i laget borgade för en bra match på Mellanheden denna festivalfredag. Döm om publikens förvåning när det stod 0-1 efter 30 sekunder och det efter att Barrikaden hade avspark... Nåja, två avsparkar inom en minut ger väl alltid träning på korta passningar för två av spelarna... Inget ont som inte har något gott med sig!

När Barrikaden väl vaknat såg spelet ut som det brukar i kämpamatcher. Det var mycket kamp på planen och blev inte mycket till skönspel större delen av första halvlek. Dock visade vi hjärta och på en bra slagen hörna i 30:e minuten får Mick en bra träff med knoppen och får in bollen i krysset! 1-1 står sig halvleken ut och det känns mer och mer att det är Barrikadens match. Möllan hade inte mycket över huvud taget...

Andra halvlek börjar bra med ett bättre spel än i första och ett par bra chanser radas upp. En lång krossboll till Dan var behållningen av de som inte gick i mål. Hans direktskott på halvvolley var värt ett bättre öde även om Möllans målvakt gjorde en bra räddning. Samme målvakt var en av Möllans bättre spelare med sitt säkra spel på höjdbollar och utrusningar. Dock räckte det inte till när målskyttet kom igång på allvar från Barrikadens sida... Ca 10 minuter in i andra halvlek pressar de vinröda högt i plan efter inkast djupt i Möllans planhalva och vänsterbacken Stefan bryter och tar sig in i straffområdet från vänster. Skottet går, inte hårt men, placerat mot bortre stolpen. Dock kastar målmannen sig och tippar bollen ganska hårt ut mot höger. Detta blir en perfekt framspelning för högerbacken Jesper som hårt och säkert trycker in en bredsida till 2-1.

Barrikaden brukar ha många hårt kämpande spelare och en av dessa brukar vara Mick. Ibland dock lite övertänd med sämre utdelning som följd. Dock inte ikväll! Med ca tre minuters mellanrum gör han både 3-1 och 4-1 nästan på egen hand (!). Möllan får inte bort bollen och i röran får Mick studsande bollen i straffområdet och vänder in mot mål. I tumultet studsar bollen någonstans i "handtrakten" och många Möllanspelare protesterar. Men Micks skott satt i krysset och jag antar att domaren tyckte det var så snyggt att det var värt att behållas i protokollet. 4-1 var ett påpassligt bolltjuvande när två backar dräller med bollen precis utanför straffområdet. Inbrytning, målvaktsrundning och skott från dålig vinkel som går i mål under bevakning av Dan som kunde kommit med i målgörarlistan om han sträckt ut foten... Glädje i bänkraderna och stora glädjeutrop på planen.

Barrikaden spelade bättre och bättre för varje minut och Möllan blev blekare och blekare. Om inte spiken i kistan satt tidigare så kom den i 87:e. Kristoffer rakar in på mållinjen efter starkt slit av Daniel Sosa som lyckas få in bollen framför mål!

Sköna poäng, härlig stämning i laget och ett starkare lag för varje match som går! Bra grabbar!